Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Rob Engelaar

Ruim half miljoen twintigers maakten deze week al prikafspraak: is het enthousiasme zo groot?

Op de 18-plussers die in 2003 zijn geboren na, heeft nu heel volwassen Nederland de kans om een afspraak te maken voor een coronavaccin. Volgens het RIVM wil een zeer ruime meerderheid van de bevolking een vaccin, maar hoe zit dat eigenlijk bij jongeren?

14 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Rick van Wijk. Lekker makkelijk alle jongeren over 1 kam scheren. Ik heb in decwinkel waar ik werk veel ouderen gehad die zich niet aan de regels hieldden. Wanneer ik ze hierop aansprak vonden ze het onzin. Laat de jeugd lekker doen wat ze willen en ontwikkelen. Roy
 • Henk De Vries

  1 maand geleden
  Het is wel erg dat men hier stelt dat elke twintiger alleen een prik haalt om het "normale" leven terug te krijgen. Ik ben 28 en ik haal de prik, omdat het gewoon helpt tegen een vervelende ziekte. Als je ziet in je omgeving wat dit kan aanrichten aan mensen kan je toch echt maar beter je vaccinatie halen.We worden vrijwel allemaal al sinds onze geboorte ingeënt tegen allerlei nare ziektes, dus waarom zou je nu opeens geen prik halen ?De schuld leggen bij de twintigers vind ik ook erg ver gaan.
 • Martijn Schrier

  1 maand geleden
  Reageren er hier ook nog jongeren of zijn het puur 50 plussers die denken te weten wat de jongeren denken? Voor de liefhebber. Hier het verhaal van een 24 jarige: Ik laat me vaccineren, omdat ik graag weer zonder extra risico te lopen mijn opa en oma wil zien en wil ik graag niet net zo ziek worden als mijn moeder en zus. En als laatste wil ik graag even ageren tegen het idee dat alle jongeren zuipschuiten zijn. Ik drink geen druppel alcohol en zo zijn er nog veel meer van mijn leeftijd.
 • Kees Aarts

  1 maand geleden
  Alhoewel ik al iets ouder (51 ) ben was voor mij de enige reden om me te laten vaccineren het feit dat je min of meer gedwongen wordt als je nog iets leuks wil kunnen doen. Ik denk dat dit voor veel jongeren ook geldt.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Je doet het niet voor de ander, maar voor je vakantie. Hoezo egoïstisch? Het enige wat het doet is jouw minder ziek maken, je bent nog net zo besmettelijk. Die ander, slaat op het ziekenhuispersoneel en daar is het inmiddels aardig leeg. Shirley de Boer