Medewerkers bereiden de vaccinatiecampagne voor op luchthaven Schiphol.
Volledig scherm
Medewerkers bereiden de vaccinatiecampagne voor op luchthaven Schiphol. © ANP

Ruim miljoen coronaprikken de prullenbak in: ‘De overschotten zijn overal groot’

Nederland zit met een flink overschot aan coronavaccins. Vanaf deze week raken 3,5 miljoen doses over de datum. Naar schatting de helft moet worden vernietigd omdat ze niet op tijd konden worden gedoneerd.

34 reacties

 • Fred Kruse

  3 maanden geleden
  2e boost was nuttig geweest maar die was alleen voor 60+ helaas, ondertussen vonden de kinderen een booster al niet nodig. Ik zou wel een 4e nemen als het kon maar is ook niet echt nodig aangezien er een aanpassing nodig is aan het vaccin om tegen nieuwe variaties voldoende te beschermen. Eigenlijk zien we nu pas af en toe een paar ziekte gevallen hier in de buurt die er ook echt last van lijken hebben zelfs na vaccinatie.
 • M Waarhold

  3 maanden geleden
  @Oudshoorn komt het dan niet bij u op, dat als het zo bedreigend is en je pas in oktober aan de beurt bent, dat het allemaal wel mee zou kunnen vallen?
 • Oudshoorn

  3 maanden geleden
  Ik ken een aantal vijftig-plussers, die om diverse redenen kwetsbaar zijn. Zij zouden dolblij zijn met een vierde vaccinatie. Helaas is de leeftijdsgrens voor de 4de prik voor mensen geboren in 1962 en eerder gezet. Jammer dat er geen mogelijkheid is om gebruik te maken aan het overschot van vaccins. Ik vind het zot dat de prullenbak een betere optie is dan mensen die dat willen extra te beschermen. Zij zijn (volgens een GGD-medewerker) op z'n vroegst in oktober '22 aan de beurt.
 • wim koelewijn

  3 maanden geleden
  Zijn die niet houdbaar tot de herfst ? vreemd als dat niet zo is..ze zijn het wel..maar hoe eerder ze worden weggegooid hoe eerder er weer nieuwe besteld moeten worden..veel medicijnen zijn lang houdbaar, gewoon opslaan, het is zo klaar als een klontje "dat we er in de herfst of daar in de buurt weer mee aan de slag moeten....
 • Jan Willem Roos

  3 maanden geleden
  @Fleur Elvire, ik heb er drie gehad en moet mijn vierde prik nog halen, maar of dat verstandig is, weet ik niet. Het virus is zo veranderd, dat ik mij af vraag, wat het nut nog is van die laatste prik. Ik twijfel echt.
 1. Bekende politiewetenschapper vernietigend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’
  PREMIUM
  politiebonden boos

  Bekende politiewe­ten­schap­per vernieti­gend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’

  Het is volgens politiewetenschapper Jaap Timmer terecht dat het OM vervolging instelt tegen de agent die in Eindhoven een vrouw omverblies met een waterwerper. ,,Dit is zo’n beetje de ergste fout die je als bediener van een waterkanon kan maken. Wat mij betreft mag ze nooit meer achter zo’n kanon plaatsnemen”, zegt Timmer tegen deze site. De politiebonden reageren onthutst op de beslissing van het OM.