Het Russische parlementslid Andrej Goeroeljov noemt de haven van Rotterdam als strategisch doelwit.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Russische parlementslid Andrej Goeroeljov noemt de haven van Rotterdam als strategisch doelwit. © Russian Media Monitor

Russisch parlementslid hint op Rotterdamse haven als doelwit op staatstelevisie

Hij zegt het niet letterlijk, maar als parlementslid Andrej Goeroeljov op de Russische staats-tv spreekt over militaire doelwitten in Europa, gaat het onmiskenbaar over de Rotterdamse haven.  Toch is een aanval, in elk geval op korte termijn, niet aannemelijk. ,,Poetin wil op dit moment geen confrontatie met de Navo.’’  

131 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Rusland wil niet alleen Ukraine bezetten, maar de rest van de wereld ook. Dreigen met nucliare wapens kan de NAVO ook. Ze kijken wel uit, ze zullen Rotterdam heus niet bombarderen met nucleaire raketten, hooguit een conventionele balistiese raket met een enorme krachtige bom. Vergeet niet dat de V.S. ook kijkhard terug slaat. En China is ook niet achterlijk, die zullen hier niet blij mee zijn als Putin de kip met de goudeneieren slacht. Jaap Bruin.
 • EE de Kriek

  2 maanden geleden
  Bij een atoomoorlog is het noordelijke deel van de aarde onleefbaar, dat zou China en India, Rusland niet met dank afnemen. De stralingen zijn zo erg, dat er miljarden mensen op de hele aarde zouden sterven door de stralingen en honderden jaren onleefbaar wordt. Mensen hebben altijd een vijand nodig, als we op ons beste zijn, laten we het heelal als vijand zien en ons terratorium drift daar uitbreiden en met alle landen op aarde samen werken en naar mars gaan enz, beter dan elkaar vernietigen.
 • A Verlink

  2 maanden geleden
  De Russen hebben maar 3 steden om weg te vagen. Het westen heeft er velen dus De Russen zijn het 1e van de kaart. Eerst Moskou en dan St Petersburg. Da heb je het wel gehad.
 • Jan Alberts

  2 maanden geleden
  Putin wil wel maar kan niets. Tandeloze beer (maar wel met kernwapens)
 • Gerard Jansen

  2 maanden geleden
  Oorlogen zijn altijd door gekken gevoerd, dus vlak nooit uitspraken van gekken uit.