Alexander Shulgin (rechts), hier met plaatsvervangend ambassadeur Boris Zhilko.
Volledig scherm
Alexander Shulgin (rechts), hier met plaatsvervangend ambassadeur Boris Zhilko. © Leo van der Velde

Russische ambassadeur kondigt vergelding aan tegen Nederland

De uitzetting van twee Russische diplomaten door Nederland 'zal niet zonder gevolgen blijven'. Dat zegt de Russische ambassadeur in Den Haag, Alexander Shulgin, in een interview met EenVandaag. ,,We zullen moeten reageren, op de één of andere manier'', waarschuwt hij. ,,Het zal een vorm van vergelding zijn.''

 1. Consumptie van Nederlanders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoorlog

  Consumptie van Nederlan­ders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoor­log

  De consumptie van Nederlandse huishoudens is in april het sterkste aangetrokken sinds de Tweede Wereldoorlog. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd de enorme groei vooral veroorzaakt doordat de consumptie in de vergelijkbare maand vorig jaar juist op een zeer laag niveau lag vanwege de eerste lockdown. Daarnaast werden op 28 april de terrassen geopend en was het vanaf die datum ook mogelijk om zonder afspraak te winkelen. Ook was het gasverbruik in april veel hoger dan een jaar eerder doordat het veel kouder was.
 2. Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen
  8

  Voorstel: compensa­tie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagen­kin­de­ren

  Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven. Het voorstel hiertoe is gebaseerd op een voorstel van een panel van gedupeerde kinderen zelf, schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Het gaat om ongeveer 70.000 jongeren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.