Volledig scherm
Zr. Ms. Evertsen is een van de luchtverdedigings- en commandofregatten van de De Zeven Provinciën-klasse. © Koninklijke Marine

Russische vliegtuigen scheren langs Nederlands fregat

In de Oostzee zijn twee Russische gevechtsvliegtuigen drie maal langs het marinefregat Zr. Ms. Evertsen gescheerd. Dat meldt het ministerie van Defensie. Het marineschip is in het gebied voor de NAVO om de oostelijke partners van het bondgenootschap gerust te stellen met het oog op de Russische dreiging.

De vliegtuigen van type Su24 (Fencer) vlogen gistermiddag langs de Evertsen. Ze vormden volgens Defensie geen dreiging voor het schip. Twee Zweedse gevechtsvliegtuigen hielden de Russen in de gaten. Het luchtverdedigings- en commandofregat is vorige week aan zijn taak in de Oostzee begonnen.

Status Update

Zr.Ms. Evertsen, Den Helder. 1,580 likes · 858 talking about this. Welkom op de pagina van de Zr. Ms. Evertsen. Op deze pagina willen wij vrienden, familie en belangstellenden op de hoogte houden van...

  1. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
    PREMIUM

    Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

    Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.