Minister-president Rutte en minister Ard van der Steur veroordelen het gedrag van hangjongeren in Zaandam
Volledig scherm
Minister-president Rutte en minister Ard van der Steur veroordelen het gedrag van hangjongeren in Zaandam © ANP / SBS

Rutte: gewoon tuig van de richel in Zaanstad

De groep Turks-Nederlandse jongeren die in Zaanstad overlast veroorzaakt, is volgens minister-president Mark Rutte 'gewoon tuig van de richel'. Dat zei hij vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,Ik heb me er twee dagen kapot aan zitten ergeren.'' Hij windt zich er erg over op dat gewone mensen zich in hun buurtje bedreigd voelen, zei hij. Ook minister Van de Steur hekelt het gedrag van de jongeren.

 1. Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantiehuisje zetten is ‘keihard’
  PREMIUM
  23

  Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantie­huis­je zetten is ‘keihard’

  De familie Van de Wouw leeft al meer dan twee decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.
 2. Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’
  PREMIUM

  Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’

  ,,Moeten er eerst slachtoffers vallen, voordat mijn zoon hulp krijgt?’’ Marjo van der Wals uit Zwolle is radeloos. Haar zoon Jerry is verslaafd aan de drug 3-MMC en heeft een bipolaire stoornis. Hij heeft afgelopen weekeinde brand gesticht in zijn eigen huis, tot grote zorg van zijn buren. ,,Ik zou willen dat de rechter hem tbs oplegt. Niks kan hem verder nog redden’’, zegt zijn moeder.