Volledig scherm
© anp

Rutte maakt PvdA excuses

Premier Mark Rutte heeft zijn excuses aangeboden aan de PvdA voor het op het laatste moment intrekken van steun voor een motie die werd ingediend door GroenLinks en PvdA. Dat zegt een bron binnen de PvdA tegen het AD.

Het ging om een regeling voor extra geld voor kinderopvang in ruil voor steun aan de bezuinigingen op de kindregelingen, zoals de kinderbijslag. De VVD trok haar steun in omdat het plan niet kostendekkend zou zijn.

'Zowel de VVD als het kabinet was akkoord met het voorstel', zegt de bron. 'De dekking klopte. Rutte heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.' De PvdA nam het Rutte kwalijk dat PvdA-leider Samsom voor schut is gezet door de suggestie dat hij ongedekte cheques uitschrijft aan GroenLinks.

De VVD ontkent het akkoord met GroenLinks ooit te hebben gesteund.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.