Rutte na doorbreken politieblokkade huis minister Van der Wal: ‘Politie zal optreden tegen misdragende boeren’

met video'sVoor de tweede dag op rij stond dinsdagavond een groep boeren aan de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren slaagden erin langs de politieblokkade het terrein van de woning in Hierden op te komen. Bij de woning werd met vuurwerk gegooid. De politie zal optreden tegen boeren die zich op dergelijke wijze misdragen, zegt premier Mark Rutte.

394 reacties

 • piet vermeer

  1 maand geleden
  Ps dit stukje hoort er nog bij ! Door nu het aanbod van voedsel in de supermarkten te blokkeren, proberen de veetelers ons te manipuleren. Ze pogen ons te doen denken dat zij enorm belangrijk zijn voor de voedselvoorziening van de Nederlanders. Dit is pure desinformatie, hooguit voor 20% waar, maar zeker voor 80% een leugen.
 • piet vermeer

  1 maand geleden
  Met 4 miljoen stuks rundvee, 12 miljoen varkens, 100 miljoen kippen, 1 miljoen schapen en 500 duizend geiten in Nederland verbouwen de boeren al lang ons voedsel niet meer. Het betreft die enorme overdaad aan vlees, zuivel en eieren productie, wat nu 46% van alle schadelijke stikstofneerslag veroorzaakt in Nederland (ammoniak) en 80% van deze productie wordt geëxporteerd. Op het land staat ook geen graan meer, voornamelijk veevoer (snijmais en gras) wat er wordt verbouwd.
 • Marianne van Dijk

  1 maand geleden
  Als de boeren voor de rechter staan kunnen ze zich er op beroepen dat ze er geen actieve herinnering aan hebben. Lijkt me voldoende om weer huiswaarts te keren.
 • W Neervoort

  1 maand geleden
  Ik geloof dat Rutte nog niet doorheb wat zijn ambtenaren allemaal hebben uitgespookt met de mensen in het land. Van mij mogen de boeren doen waar ze zin in hebben. De toeslagenouders en de Groningers moeten nu ook gaan protesteren en de dokters ook.
 • Eddy Green

  1 maand geleden
  Had Rutte maar zo ferme taal gehad tegen die ambtenaren die over de rand gingen bij de toeslagen affaire. Of tegen die persnen die er voor zorgen dat er na jaren nog geen oplossing is voor de Groningers. Steek eerst je hand in eigen boezem en zeg dan wat je er van vindt. Den Haag staat wel heeeeel ver van jan met de pet.