Volledig scherm
Premier Mark Rutte arriveert op Sint Maarten een bezoek de wederopbouwlocaties en de haven © ANP

Rutte: Sint Maarten is nog niet voorbereid op nieuw orkaanseizoen

Er moet 'nog veel gebeuren' voordat Sint Maarten klaar is voor het orkaanseizoen. Dat stelde premier Mark Rutte aan het einde van een tweedaags werkbezoek aan de eilanden die in september vorig jaar getroffen werden door orkaan Irma.

De wederopbouw van Sint Maarten kwam traag op gang, legt premier Rutte uit in een filmpje vanaf het eiland wat hij vannacht op Twitter plaatste. ,,We wilden er zeker van zijn dat de grenscontroles op peil waren en dat de corruptie bestreden was voordat we bereid waren heel veel geld te investeren in het Nederlandse deel van het eiland." Mede daardoor is het nu de vraag of Sint Maarten op tijd klaar is voor het nieuwe orkaanseizoen. 

Volgens Rutte moet er 'nog veel gebeuren'. Zo is er nog niet genoeg sheltercapaciteit op het eiland. ,,Met het nieuwe orkaanseizoen in aantocht moeten we voorbereid zijn op het ergste. Daar wordt nog hard aan gewerkt"

Premier Rutte was samen met staatssecretaris Raymond Knops voor een tweedaags werkbezoek op de eilanden die getroffen werden door Orkaan Irma. Hij kwam zondag aan op Sint Eustatius en reisde door naar Saba en Sint Maarten.

Mark Rutte on Twitter

Indrukwekkend bezoek aan Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten. → https://t.co/tKxhGOjtbV