Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Rutte, volg het voorbeeld van Halsema - welk weldenkend mens kan daar tegen zijn?

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

26 reacties

 • ineke van den Berg

  3 maanden geleden
  Dus ik hoor bij de niet weldenkende mensen Linda Akkermans, dan wil ik dit graag zo houden. Ik ben in ieder geval niet arrogant en ook niet racistisch , maar ik denk wel na!
 • Johanna Ruiter

  3 maanden geleden
  Ik vind het verbazingwekkend dat er mensen zijn die zich persoonlijk aangevallen voelen door iets wat ze zelf niet hebben meegemaakt maar daar wel een persoonlijk drama van maken.
 • Jan De Lange

  3 maanden geleden
  Ik maak zeker geen excuses! Voor wie en aan wie, ik ben er niet bij geweest en al die zogenaamde kleurlingen ook niet. Ik leef nu en heb niets met vroeger! Laten de daders maar excuses maken aan de echte slachtoffers.
 • B. Jansma

  3 maanden geleden
  Excuses voor het gebeuren in Nederlands-India kan ik nog begrijpen. Er is nog een generatie die dit heeft meegemaakt. Excuses voor iets wat meet dan anderhalve eeuw geleden heeft plaatsgevonden, nee, dat gaat er bij mij niet in. Er leeft niemand meer die dit lijfelijk heeft meegemaakt. Hoe ver en waarmee moeten we teruggaan? De Franse overheersing begin 1800? Het Spaanse juk? Zeg het maar. Soms denk ik : zouden er onder degenen, die aandringen op excuses, z alleen maar uit zijn op schadeclaims?
 • Verhoef

  3 maanden geleden
  Beetje arrogant mevrouw Akkermans, "Geen weldenkend mens met ook maar een beetje historisch besef kan daar immers tegen zijn". Mensen met een andere mening dan die van u zijn dus geen weldenkende mensen? Ik zie geen enkele reden om excuses te maken (of een premier dat namens mij te laten doen) over iets waar ik niets mee te maken heb gehad aan mensen die er ook niet bij waren. Over het feit dat slavernij was een zwarte bladzijde in de/ onze geschiedenis was zijn we het uiteraard eens.