Rutte: ‘Wees nou blij dat we een kroonprinses hebben die zelf zo’n brief stuurt’

video'sPremier Rutte zegt dat prinses Amalia ‘een indrukwekkende brief’ heeft geschreven. Hij vindt het niet nodig om de wet te veranderen waarin is geregeld welke toelage leden van het Koninklijk Huis krijgen. ,,Ga dit nou niet problematiseren. Dit is alleen maar goed nieuws, dat ze dit zo zelf doet.’’ Ook anderen zijn vol lof over het besluit van Amalia.

80 reacties

 • rinus v d berg

  3 dagen geleden
  Ze is een prinses een dochter van de koning van Holland Wat zijn de meeste mensen toch misgunnend bahhhh !!! Enge lui ,omdat zij t minder hebben dan hen van de koningshuis Lang leve de konings en zijn familie
 • P Bos

  4 dagen geleden
  Als dit echt een spontane actie was had het geld ook aan een goed doel gedoneerd kunnen worden. Maar nee het gaat terug naar de "schatkist". Voor mij is dit een geregistreerde actie. En ik heb zeker geen kut leven als u dat soms mocht denken.
 • Nynke Zwier

  4 dagen geleden
  Topper hoor, cum laude en lekker een jaartje vrijheid kiezen. Ga ervoor Amalia!
 • Piet Tetteroo

  4 dagen geleden
  Wat een zure reacties! Ik hoop dat die mensen beseffen dat zij zelf niet gelukkig zijn. Deze keurige brief toont aan hoe integer onze toekomstige koningin is. Ben ik heel blij mee!! Mag ik bij deze haar ouders complimenteren dat zij - in mijn ogen - hun kinderen een goede opvoeding hebben gegeven? Amalia van harte gefeliciteerd met uw diploma! Ik denk dat u met deze beslissing bij veel mensen sympathie opwekt. Geniet a.u.b. van het levenservaring opdoen komend vrij jaar.
 • Mirjan Van Esch

  4 dagen geleden
  Zou het echt eigen besluit zijn of georganiseerd? Er wordt nu lovend gedaan maar de druk van het volk is wat dit heeft veroorzaakt. Niet het eigen inzicht.