Rutte: ‘Wees nou blij dat we een kroonprinses hebben die zelf zo’n brief stuurt’

video'sPremier Rutte zegt dat prinses Amalia ‘een indrukwekkende brief’ heeft geschreven. Hij vindt het niet nodig om de wet te veranderen waarin is geregeld welke toelage leden van het Koninklijk Huis krijgen. ,,Ga dit nou niet problematiseren. Dit is alleen maar goed nieuws, dat ze dit zo zelf doet.’’ Ook anderen zijn vol lof over het besluit van Amalia.

79 reacties

 • rinus v d berg

  2 maanden geleden
  Ze is een prinses een dochter van de koning van Holland Wat zijn de meeste mensen toch misgunnend bahhhh !!! Enge lui ,omdat zij t minder hebben dan hen van de koningshuis Lang leve de konings en zijn familie
 • P Bos

  2 maanden geleden
  Als dit echt een spontane actie was had het geld ook aan een goed doel gedoneerd kunnen worden. Maar nee het gaat terug naar de "schatkist". Voor mij is dit een geregistreerde actie. En ik heb zeker geen kut leven als u dat soms mocht denken.
 • Piet Tetteroo

  2 maanden geleden
  Wat een zure reacties! Ik hoop dat die mensen beseffen dat zij zelf niet gelukkig zijn. Deze keurige brief toont aan hoe integer onze toekomstige koningin is. Ben ik heel blij mee!! Mag ik bij deze haar ouders complimenteren dat zij - in mijn ogen - hun kinderen een goede opvoeding hebben gegeven? Amalia van harte gefeliciteerd met uw diploma! Ik denk dat u met deze beslissing bij veel mensen sympathie opwekt. Geniet a.u.b. van het levenservaring opdoen komend vrij jaar.
 • Mirjan Van Esch

  2 maanden geleden
  Zou het echt eigen besluit zijn of georganiseerd? Er wordt nu lovend gedaan maar de druk van het volk is wat dit heeft veroorzaakt. Niet het eigen inzicht.
 • Johanna Ruiter

  2 maanden geleden
  Deze familie werkt harder dan de gemiddelde mens. Zijn meer ontwikkeld dan de gemiddelde mens. Ze hebben amper privacy. Ze zijn goedkoper dan een president en toch zijn er nog criticasters. Maar goed, als je eigen leven kut is moet je iemand de schuld geven.
 1. Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistoffen indrukwekkend, zeker bij ouderen’
  PREMIUM
  video

  Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistof­fen indrukwek­kend, zeker bij ouderen’

  Pfizer pleit voor een derde prik als booster, omdat het vaccin na zes maanden minder effectief lijkt te worden. In Nederland zijn de eerste ouderen een half jaar geleden ingeënt. Moeten zij snel een extra vaccinatie krijgen om te voorkomen dat de ziekenhuizen dit najaar weer vol liggen met coronapatiënten? Of is dat vooral in het voordeel van de farmaceut, die zo extra vaccins verkoopt?