Volledig scherm
CEO Michael O¿Leary van Ryanair tijdens een persconferentie over de toekomstplannen van de luchtvaartmaatschappij. © anp

Ryanair wil prijzen vliegtickets bijna halveren

Prijsvechter Ryanair wil zijn prijzen voor vliegtickets aanzienlijk naar beneden brengen. De luchtvaartonderneming overweegt de gemiddelde prijs voor een vliegtuigticket te verlagen van 45 naar 25 euro, zei topman Michael O'Leary in de Duitse krant Welt am Sonntag.

Quote

We zijn momenteel in gesprek met een aantal maatschap­pij­en

Michael O'Leary

Dankzij nieuwe vliegtuigen zal het brandstofverbruik per stoel verminderen, meent O'Leary. Hij refereerde ook aan de lage olieprijs en vindt dat de klanten van de voordelen moeten profiteren. Ryanair krijgt in de komende acht jaar veertig tot vijftig nieuwe toestellen geleverd.

Het bedrijf wil zijn marktaandeel in Duitsland de komende jaren verviervoudigen, van de huidige 5 procent naar 20 procent. Daarbij sprak O'Leary over verregaande samenwerking met andere maatschappijen als Lufthansa, bijvoorbeeld door aan te sluiten op diens langeafstandsvluchten. ,,We zijn momenteel in gesprek met een aantal maatschappijen", aldus de topman van het Ierse bedrijf.

IJskast
Plannen om ook op Schiphol vliegtuigen te stationeren zijn voorlopig in de ijskast gezet. Er zijn volgens O'Leary te weinig bruikbare start- en landingstijden, zei hij vorige maand. Wel wordt vanaf eind deze maand vier keer per dag van en naar Dublin gevlogen vanaf Schiphol.