GroenLinks-lijsttrekker Jolande Sap na de tegenvallende uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen tijdens de uitslagenavond van GroenLinks in het Nieuw Rotterdams Cafe.
Volledig scherm
GroenLinks-lijsttrekker Jolande Sap na de tegenvallende uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen tijdens de uitslagenavond van GroenLinks in het Nieuw Rotterdams Cafe. © ANP

Sap blijft, ondanks verlies, partijleider GroenLinks

Jolande Sap blijft ondanks het historische verlies van haar partij bij de verkiezingen van woensdag aan als partijleider en fractievoorzitter van GroenLinks. Dat heeft de partijtop vandaag na uitgebreid overleg besloten, melden bronnen binnen de partij.

  1. Ophef rond verkoop 'complotblad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    Ophef rond verkoop 'complot­blad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    De fysieke verkoop van de tweede editie van Gezond Verstand, een huis-aan-huisblad dat beschuldigd wordt van het verspreiden van complottheorieën, zorgt de afgelopen dagen voor opschudding. Diverse Tweede Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat reguliere boekwinkels het omstreden tijdschrift woensdag in de schappen leggen. Audax, het moederbedrijf van Bruna en AKO, beroept zich op het recht van het vrije woord en stelt zich aan de regels te houden.