Volledig scherm
Het terrein van SC Kruisland © Google

SC Kruisland stapt uit competitie na 30-0 nederlaag

Het zaterdagteam van Kruisland (Noord-Brabant) houdt er mee op. De 30-0-nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Merlijn was de druppel voor het elftal dat al tijden te kampen had met een gebrek aan spelers.

Na de 30-0-nederlaag is Kruisland het slechtste standaardelftal van Nederland. Geen enkele ploeg kreeg meer treffers tegen dan de oranjehemden uit West-Brabant. De teller voor Kruisland staat inmiddels op 182 tegentreffers, het scoorde zelf nog wel 21 keer. 

Eerder liep het al tegen nederlagen als 15-0, 13-0, 12-1 en 11-0 aan, maar de 30-0 van zaterdag was een heus dieptepunt in de korte historie van het zaterdagteam, dat dit seizoen pas voor het eerst actief is in een standaardklasse. 

De druppel
,,Achteraf gezien hadden we met dit team niet in een standaardklasse moeten beginnen, maar in een reserve-klasse", zegt bestuurslid technische zaken André van der Heijden. ,,De 30-0 was de druppel. Maar het terugtrekken is in goede harmonie tussen bestuur en spelersgroep gegaan."

Het terugtrekken vijf duels voor het einde van het seizoen betekent dat Kruisland een boete zal krijgen. Op de stand heeft het niet veel invloed. Kruisland speelde slechts één keer gelijk en deed dat tegen Beek Vooruit, de nieuwe nummer laatst na het wegvallen van Kruisland. 

Of Kruisland volgend seizoen weer een zaterdagteam heeft, durft Van der Heijden niet te zeggen. ,,Met dezelfde groep gaan we in elk geval niet meer in de standaardklasse uitkomen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement