Schaapsherder Marianne Gaspersz bij de achtergelaten vacht van een lam. Voor de tweede keer in korte tijd werden loslopende schapen in de regio illegaal op ogenschijnlijk professionele wijze afgeslacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaapsherder Marianne Gaspersz bij de achtergelaten vacht van een lam. Voor de tweede keer in korte tijd werden loslopende schapen in de regio illegaal op ogenschijnlijk professionele wijze afgeslacht. © FOTO HISSINK

Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in omgeving Deventer op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend in Wilp de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?” 

  1. Schapen onthoofd en geslacht bij kinderboerderij Olst: ‘Wie doet nu zoiets?’

    Schapen onthoofd en geslacht bij kinderboer­de­rij Olst: ‘Wie doet nu zoiets?’

    Twee koppen, vachten, magen en darmen trof Henny Overkempe tot haar schrik vanmorgen aan in het weiland bij Kinderboerderij De Vijverhof in Olst. ,,Eerst zag ik een plas bloed en dacht in een flits: ‘Er zal toch geen wolf geweest zijn?’ Maar toen zag ik het vernielde gaas en prikkeldraad en de restanten van de twee rammen en wist ik dat mensen deze slachting hadden aangericht”, zegt de secretaresse van de vrijwilligersorganisatie.