Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Rob Voss

Schelden tijdens een bezoekje van de GGD

COLUMNColumnist Özcan Akyol schrijft driemaal per week een column over wat hem bezighoudt.

Onze dochter Mia (2) is voorlijk.

Als ze het op haar heupen krijgt, spreekt ze in pieperige volzinnen en gebruikt ze woorden waarvan we niet kunnen achterhalen waar ze die heeft opgeduikeld.

We herkennen ook veel van ons eigen taalgebruik in haar vocabulaire. Toen ze vorige week, tegen beter weten in, per se een stuk chocolade wilde hebben, probeerde ze het met de zeurderige toevoeging: 'Nog eentje, pápá. Daarna is het klaar.'

Wijze woorden voor zo’n ukkie. Ware het niet dat ze tien minuten later, met de donkerbruine chocoladevlekken op haar vlezige wangetjes, precies dezelfde vraag stelde.

  1. Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt,  tientallen pro-demonstranten opgepakt
    video

    Demonstra­tie an­ti-Zwar­te Piet in Tilburg gestaakt, tientallen pro-demonstran­ten opgepakt

    In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.