Recreatieve boksers bij boksschool Van 't Hof in Rotterdam Crooswijk
Volledig scherm
PREMIUM
Recreatieve boksers bij boksschool Van 't Hof in Rotterdam Crooswijk © Frank de Roo

Schilder, advocaat, arts of stukadoor: iedereen bokst

De boksscholen in ons land puilen uit, alle lagen van de bevolking vinden de weg naar het canvas. Vroeger was het nog een sport waar de oude penoze en hoogblonde vrouwen met grote borsten op afkwamen. Dat is veranderd. ,,Het mooie van boksen is dat alle lagen van de bevolking het doen, er is geen onderscheid.”

Het geluid van harde stoten op bezwete lichamen galmt door de ruimte. ,,Niet zomaar rammen. Boksen!’’ instrueert Ton Dunk jr. (50), eigenaar van de Rotterdamse boksschool Van ’t Hof. Na elke sessie zijn de bijna dertig boksers meer dood dan levend. Aan de muur hangt een wijze les: ‘Je kunt niet falen, tenzij je opgeeft’.

  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstellingen voor klein publiek

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstel­lin­gen voor klein publiek

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.