De Mark Rothko van Boijmans, die wel tussen de 40 en 50 miljoen kan opleveren, wordt in 2019 opgehangen in het Stedelijk Museum Schiedam voor de tentoonstelling 'Rothko & Me'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Mark Rothko van Boijmans, die wel tussen de 40 en 50 miljoen kan opleveren, wordt in 2019 opgehangen in het Stedelijk Museum Schiedam voor de tentoonstelling 'Rothko & Me'. © Aad Hoogendoorn

Schilderijen verkopen om verbouwing te betalen? Directeur Boijmans wil er niets van weten

Het is in de kunstwereld vloeken in de kerk, maar zo gek is de vraag eigenlijk niet: waarom niet een paar schilderijen verkopen om de dure verbouwing van Museum Boijmans Van Beuningen te bekostigen? Een Magritte of een Rothko levert in de huidige markt al snel tientallen miljoenen euro’s op.

35 reacties

 • Else Klinge

  2 maanden geleden
  Stukje metro tunnel in Hoek van Holland kon niet, we houden ons hart vast hier voor volgende zomer.....
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Best een lelijk ding, ja, die Rothko hierboven op de foto. Van kijken naar mooie dingen hoort men blij te worden, of het nu kunst betreft of bijvoorbeeld de natuur. Maar van dat gedrocht hierboven word ik bepaald niet blij. Gelukkig heb ik geen depressieve neigingen hahaha.
 • L. Wevers

  2 maanden geleden
  Kunst in n museum moet a la Heyboer “ voor alle mensen bereikbaar zijn”. Nu trekken musea liefhebbers omdat zijn n bepaald werk hebben gekocht cq hebben hangen. Misschien moeten musea niet kopen/ verkopen aan en van elkaar maar periodiek die werken aan elkaar uitwisselen.
 • bill Muller

  2 maanden geleden
  meer als 10 jaar dicht voor een verbouwing is een grove schande. Veel mensen wordt hiermee een kans ontnomen om mooie kunst te zien omdat ze er gewoon niet meer zijn. Wat een blunder.
 • R. v.d. Vlakte

  2 maanden geleden
  @C.J.H. Pieterse: Wat voor de 1 kunst is en een grote, vaak absurde waarde vertegenwoordigd, is voor de ander slechts een paar lelijke vlekken op een doek en zou in de kringloopwinkel amper worden bekeken, wanneer het niet door kenners als 'kunst' zou zijn aangemerkt. Kijk naar dat 'schilderij' op de 1e foto van Rothko, is 40 tot 50 miljoen waard? Het lijkt of de schilder een muurtje moest sauzen en zijn roller schoon wilde vegen op dit doek. Volkomen absurde kunst, voor een nog absurdere prijs.