Schiphol en KLM negeren al 15 jaar gezondheidsrisico's: ‘Collega's gaan dood door kanker’

update / videoLuchthaven Schiphol en vliegmaatschappij KLM zijn vijftien jaar geleden al door hun eigen arbodiensten gewaarschuwd voor een ‘verhoogd risico’ op hartproblemen en longkanker bij hun medewerkers. Dat blijkt uit vertrouwelijke rapporten die tv-programma Zembla in handen heeft.

53 reacties

 • Henk Doddema

  1 jaar geleden
  Beschamend en stuitend dat het OM weigert ambtshalve een onderzoek in te stellen. Het OM wordt een gevaar in plaats van de hoeder van de rechsstaat met haar burgers.
 • Don Wijnands

  1 jaar geleden
  Ooit gehoord van de beroepsziekte OPS? Die lijdensweg gaan de Schiphol medewerkers ook afleggen. D. Wijnands
 • Francinia Steenstra

  1 jaar geleden
  Wel het geld van de bevolking aannemen vanwege Corona, maar niet je medewerkers beschermen tegen dodelijke ziektes. Typisch weer. Economische belangen gaan voor alles in dit land. Ik hoop van harte dat de medewerkers dit winnen.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  H van Leening. Aan deze welvaart hangt een prijskaartje: onze welvaart. Bent u bereid uw gezondheid op te offeren voor meer welvaart? @ Thomas Mol. Het is niet enkel het personeel van Schiphol die ziek wordt door al dat fijnstof. Ook omwonenden worden er ziek van.
 • Reginald Grunder

  1 jaar geleden
  Ik denk dat het de KLM of Schiphol 'n zorg zal zijn dat mensen door hun toedoen ziek worden of komen te overlijden. Dat speeld bij het grote geld GEEN enkele rol.
 1. Mensenrechtencollege kritisch op OM na klimaatarrestaties: ‘Demonstratierecht onder druk’

  Mensenrech­ten­col­le­ge kritisch op OM na klimaatar­res­ta­ties: ‘Demonstra­tie­recht onder druk’

  Het demonstratierecht staat ‘ernstig onder druk‘ door het aanhouden van klimaatactivisten die opriepen tot de blokkade van de A12, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens dinsdag. ,,De overheid moet demonstraties faciliteren”, benadrukt het mensenrechtencollege. ,,Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt.”