Schiphol en KLM negeren al 15 jaar gezondheidsrisico's: ‘Collega's gaan dood door kanker’

update / videoLuchthaven Schiphol en vliegmaatschappij KLM zijn vijftien jaar geleden al door hun eigen arbodiensten gewaarschuwd voor een ‘verhoogd risico’ op hartproblemen en longkanker bij hun medewerkers. Dat blijkt uit vertrouwelijke rapporten die tv-programma Zembla in handen heeft.

53 reacties

 • Henk Doddema

  1 jaar geleden
  Beschamend en stuitend dat het OM weigert ambtshalve een onderzoek in te stellen. Het OM wordt een gevaar in plaats van de hoeder van de rechsstaat met haar burgers.
 • Don Wijnands

  1 jaar geleden
  Ooit gehoord van de beroepsziekte OPS? Die lijdensweg gaan de Schiphol medewerkers ook afleggen. D. Wijnands
 • Francinia Steenstra

  1 jaar geleden
  Wel het geld van de bevolking aannemen vanwege Corona, maar niet je medewerkers beschermen tegen dodelijke ziektes. Typisch weer. Economische belangen gaan voor alles in dit land. Ik hoop van harte dat de medewerkers dit winnen.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  H van Leening. Aan deze welvaart hangt een prijskaartje: onze welvaart. Bent u bereid uw gezondheid op te offeren voor meer welvaart? @ Thomas Mol. Het is niet enkel het personeel van Schiphol die ziek wordt door al dat fijnstof. Ook omwonenden worden er ziek van.
 • Reginald Grunder

  1 jaar geleden
  Ik denk dat het de KLM of Schiphol 'n zorg zal zijn dat mensen door hun toedoen ziek worden of komen te overlijden. Dat speeld bij het grote geld GEEN enkele rol.
 1. Henk (72) sloot zo'n 200 huwelijken, maar is nu te oud: ‘Gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie’
  PREMIUM

  Henk (72) sloot zo'n 200 huwelijken, maar is nu te oud: ‘Gênante vorm van leeftijds­dis­cri­mi­na­tie’

  Een opa die je huwelijk sluit. Of een oude tante die schijnbaar uit de losse pols met grappige anekdotes strooit. In veel gemeenten kunnen zeventigers of tachtigers voor een dag worden benoemd tot trouwambtenaar, maar Westland wil een leeftijdslimiet invoeren. Volgens de wethouder zouden ouderen teveel fouten maken. ,,Dat is een gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie. En nog feitelijk onjuist ook.”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?