Op luchthaven Schiphol heerst grote drukte. De luchthaven kampt met grote tekorten aan personeel omdat er sprake is van honderden vacatures bij de incheckbalies, beveiliging en in de bagagekelder.
Volledig scherm
Op luchthaven Schiphol heerst grote drukte. De luchthaven kampt met grote tekorten aan personeel omdat er sprake is van honderden vacatures bij de incheckbalies, beveiliging en in de bagagekelder. © ANP / ANP

Schiphol moet fors krimpen van kabinet: 50.000 vluchten minder

Het kabinet wil dat de nationale luchthaven Schiphol fors gaat krimpen. Het aantal vliegbewegingen zou terug moeten met minstens 50.000. Dit komt neer op een krimp van 10 procent. 

49 reacties

 • Hans Teunissen

  2 maanden geleden
  We worden een derde wereld land weg met regeringspartijen en net zoals Engeland uit europa
 • Paul Jong

  2 maanden geleden
  En nog even dit, hoeveel geld heeft Schiphol gekregen om de mensen in dienst te houden tijdens die Corona crisis, honderden miljoenen!!!! Blijkbaar in de ramp gegaan, die terminal A heet, kost bijna miljard en niets van gereed...................... En Benschop mag gewoon blijven zitten, tja vriendjespolitief en belastinggeld, kan allemaal in Nederland.
 • Paul Jong

  2 maanden geleden
  Er zal één iemand echt hopen op een nieuwe lockdown, Benschop! Dat krijg je als een PvdA-er directeur maakt, dubbel politiek spelletje. Helemaal nu ze samen willen gaan met GL. Schiphol moet hoe dan ook helemaal kapot. Eerst alle grote bedrijven wegpesten, nu de boeren, en de volgende slachtoffers zijn de belastingbetalende Nederlanders. Die moeten nu nog meer inleveren, helemaal als aan de andere kant de stroom gelukszoekers onbeperkt Nederland kan instromen.......
 • A Oers

  2 maanden geleden
  Komt nou echt helemaal niemand op het idee om de beveiliging weer gewoon zoals normaal terug te schroeven naar vóór die beruchte datum ? Er zijn toch geen overdreven risico's van terrorisme meer? Willen we deze overmatige controle echt?? Of gaan we met zn allen een stapje terug met misschien een ietsiepietsie tikkie meer risico (wat te verwaarlozen is op persoonlijk niveau) maar wel een veeeeel relaxter leventje??? Ik zou het wel weten hoor!
 • Eric Bolles

  2 maanden geleden
  Tja men durft er niet gauw voor uit te komen, maar het lijkt er toch op dat het gezond verstand begint terug te komen in het kabinet. Druk van links werkt prima. Einde van het liberale meer, meer en meer tijdperk. (Amerikaanse big, bigger, biggest waanzin). Vrije marktwerking laat veel zaken volkomen ontsporen, tenminste als de regering anti-regulerend meewerkt. Van mij mag n ticket Barcelona minstens 200 Euro gaan kosten; goedmakertje voor de thuisblijvers in de rook v/h overvliegend geweld.