Drukte op Schiphol.
Volledig scherm
Drukte op Schiphol. © ANP

Schiphol schrapt weer stoelen: beperking vluchten tot maart volgend jaar

Tot waarschijnlijk eind maart 2023 beperkt Schiphol het aantal reizigers tot maximaal 46.000, en in de vakanties tot 50.000. Dat laat de luchthaven donderdagmiddag weten na overleg met de luchtvaartmaatschappijen. Die zijn er niet blij mee en vinden dat de maat inmiddels vol is. Eind dit jaar volgt nog wel een evaluatiemoment en wordt gekeken of er vanaf januari alweer meer mogelijk is.

83 reacties

 • Paul Slinger

  2 maanden geleden
  maar dan pakken onze buurlanden de overgebleven vluchten naar verre bestemmingen, dus willen we het klimaat redden dan moeten alle landen meewerken en dat gebeurd niet, dus schiphol inkrimpen heeft dan geen zin
 • Paul Slinger

  2 maanden geleden
  Dat is naar en vervelend ik vlieg 4 dec naar Indonesie , ikweet niet of dat nog doorgaat als ik dat eerder wist had ik geboekt vanaf dusseldorf, frankfurt,londen maar we zien het wel, schiphol gaat berafwaards naar een onbelangrijke hub in europa en andere landen grijpen de kans om het over te nemen, de concurentie is moordend.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Beste @Willem Heerema: Dat weet ik hoor, in St.Petersburg was het jaren geleden nog veel erger en was er zelfs amper ruimte om al die kleding en schoenen uit te doen. Verder in de rij op sokken en maar zien hoe je je spullen terugvond, hopeloos. Maar dat is natuurlijk geen reden om deze situatie op Schiphol maar normaal te vinden.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  En dan nog dat hele CO2 verhaal....schei toch eens uit de moraalridder te spelen! Als aantoonbaar is dat je iets voor niets doet of totaal niet helpt, dan stopt een normaal mens er mee maar wat doen onze vertegenwoordigers? Ze gaan er gewoon mee door en het gaat ten koste van de eigen burgers. Ook hier blinkt men uit in onkunde!
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Je zal maar heel lang hebben gespaard om op vakantie te kunnen ( ja die mensen zijn er ook)... Ik heb begrepen dat er genoeg mensen zijn die willen werken maar de lonen doen het niet goed en, wat ik in twijfel trekt maar al meerdere malen gehoord heb, is dat mensen zelfs betaald thuis zitten. Wederom een dienst waar je niet krijgt waar je voor betaalt. Staatsteun en dan nog een chaos, zegt misschien ook weer genoeg....