Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Scholen lopen op hun tenen met zorgleerlingen

Scholen en leraren doen hun best om leerlingen met extra zorg in de klas te houden, maar het lukt vaak gewoon niet. Het leidt ook tot financiële problemen.

Zorgleerlingen die niet te handhaven zijn op het regulier onderwijs, moeten soms meerdere keren van school wisselen. Ze worden eerst naar het speciaal basisonderwijs (sbo) gestuurd. Als ze daar ook niet meer te hanteren zijn, krijgen ze pas een plek op het duurdere speciaal onderwijs, dat bedoeld is voor kinderen met een zwaardere problematiek.

  1. Wat als Rembrandt schoolfotograaf was? Op basisschool in Gelderland weten ze het wel

    Wat als Rembrandt schoolfoto­graaf was? Op basis­school in Gelderland weten ze het wel

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar géén aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden gingen al 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in het Gelderse Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar ‘het Rijks’, leefden zich in de grote schilder in en gingen vervolgens in stijl op de foto. Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen.