Naveltruitje. Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Naveltruitje. Beeld ter illustratie © Dreamstime

School ziet liever geen ‘blote’ kleding: ‘Docenten kunnen last hebben van meisje met diep decolleté’

pollNaveltruitjes, minirokjes of een wel érg zichtbaar decolleté. Is dat oké bij scholieren van 14 of 15 jaar oud? De Amersfoortse middelbare school Het Element ziet dat liever niet. Ouders kregen deze week per mail het verzoek om er op toe te zien dat hun kind, ook met deze hitte, in gepaste kleding naar school gaat. Maar is dat wel aan een school om zich daarmee te bemoeien?

89 reacties

 • Einnor Grubneleit

  1 jaar geleden
  Nederland gaat steeds meer terug in de tijd. Waar is de vrijheid gebleven? Iedereen moet kunnen dragen waar ze zich lekker in voelen. Met name de jeugd. Laat iedereen in z'n waarde. Wat is het probleem? Dat mensen er aanstoot aan nemen? Ja en? Daar ben je toch mens voor. Mensen willen tegenwoordig steeds minder mens zijn. En die "aanstootgevende' kledingstijl van de leerlingen? Dit achterhaalde uit de tijd geraakte gezeur is het startschot richting de boerka.
 • L Koenraad

  1 jaar geleden
  Winter: Jongens en meisjes gewone (geen stretch) spijkerbroek (merk onbelangrijk) en sweater in kleuren en met logo van school. Zomer: i.p.v. sweater T-shirt met logo, keus voor spijkerrok of korte spijkerbroek (lengte "op de knie"). Hieraan toegevoegd voor lente en herfst een vest in schoolkleur met logo voor over het T-shirt. Goedkoop en effectief. L.Koenraad
 • Remco

  1 jaar geleden
  Normen en waarde gelden niet alleen voor docenten maar ook voor leerlingen. Volgens mij heeft een school het volstrekste recht om fatsoenlijke kledingsvoorschriften voor te schrijven. Uiteraard niet alleen voor meisjes.
 • Henk Schrama

  1 jaar geleden
  Dit heeft alles te maken met de opvoeding en hoe de ouders er mee omgaan. Als je van je ouders naar school mag zoals op de foto te zien is hebben die hele lage normen en waarden. Naar school ga je in normale kleding, niet half naakt, als er dan wat van gezegd wordt en je krijgt als reactie je kijkt naar mijn tieten geeft dat ook weer aan dat dit de bedoeling was. Het is net als een vitrine in een winkel, de bedoeling is dat je naar de uitgestalde waar kijkt.
 • Dominique de Graaff

  1 jaar geleden
  Sorry maar ik vind het ook een beetje raar dat je je kind half naakt naar school stuurt, en dan vervolgens gaat klagen dat mensen kijken. Dat mensen kijken betekent nog niet dat zij pedofiele gedachten hebben. Het is gewoon storend. Als ik als man met m'n ballen half uit mijn broek loop kijken mensen toch ook?