Basisschoolbesturen zijn bereid te strijden voor betere lerarensalarissen.
Volledig scherm
Basisschoolbesturen zijn bereid te strijden voor betere lerarensalarissen. © ANP

Schoolbesturen willen strijden totdat ze 1,4 miljard euro extra krijgen

Basisschoolbestuurders willen door strijden totdat de regering 1,4 miljard euro extra voor basisscholen heeft vrijgemaakt. Ze nemen geen genoegen met de helft die ze tot nu toe hebben gekregen voor verhoging van de lerarensalarissen en verlaging van de werkdruk. Hun eerste zet is een gesprek met de nieuwe Onderwijsminister Arie Slob.

 1. Complotdenker Micha Kat (58) opgepakt in Noord-Ierland vanwege bizarre beschuldigingen

  Complotden­ker Micha Kat (58) opgepakt in Noord-Ier­land vanwege bizarre beschuldi­gin­gen

  De voortvluchtige complotdenker Micha Kat (58) is gisteravond in Noord-Ierland opgepakt op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, bevestigt het Openbaar Ministerie in Den Haag. De omstreden vlogger hangt in Nederland een celstraf van minimaal zes maanden boven het hoofd. Onder meer het RIVM deed aangifte tegen de omstreden publicist, omdat hij al sinds het begin van de coronacrisis een hetze tegen directeur Jaap van Dissel voert. De rechter in Belfast beslist op zaterdag 7 augustus of Kat wordt overgeleverd aan Nederland.
 2. ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadige dood Carlo (27) op Mallorca‘
  VIDEO

  ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadi­ge dood Carlo (27) op Mallorca‘

  Acht Nederlanders die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een 27-jarige landgenoot een week geleden aan het strand van Palma de Mallorca, worden volgens plaatselijke media heel snel ingerekend. Spaanse agenten van de afdeling moordzaken zouden op het punt staan naar Nederland te vertrekken. Een rechtbank in Palma vaardigt volgens Última Hora woensdag arrestatiebevelen uit.