Schoolsluiting dreigt in drie grote steden: lerarentekort loopt uit de hand

VIDEOScholen in de grote steden dreigen op korte termijn door hun hoeven te zakken vanwege de enorme lerarentekorten. Voor dit rampscenario waarschuwen de onderwijswethouders van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam vandaag op deze site. 

23 reacties

 • van de Water

  1 jaar geleden
  Peter van de Water, ik ga proberen kort te zijn maar de Politiek, landelijk en op gemeentelijk niveau, de Media, alle MEDIA allemaal falen jullie grandioos, al jaren, helaas, en dat alles in een zo welvarend land. En dit duurt al zo'n twintig tot vijfentwintig jaar lang. Groet
 • Liesbeth Vermolen

  1 jaar geleden
  Liesbeth Vermolen Amsterdam. Ik word gevraagd om als ZZP- er / NT2 docent een uur per week met een groepje basisschool leerlingen na school te werken aan hun taalachterstand/ leesvaardigheden. Dat werkt niet is mijn ervaring. Wat werkt wel? In iedere klas , zeker in de grote steden, moet naast de leerkracht ( PABO) een onderwijs assistent ( MBO). Dat wordt het onderwijs weer kwalitatief beter en prettiger werken voor de onderwijzers. Kost wat maar dan krijg je ook wat.
 • Kor van der Heiden

  1 jaar geleden
  Ik weet wel zeker dat genoeg mensen voor de klas willen staan, maar niet in grote steden waar ze behalve met de gekmakende administratie en de toch al grote werkdruk ook nog eens te maken krijgen met leerlingen die de taal amper spreken en grote problemen hebben om zich een beetje te gedragen.
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Ja, raar hè, dat niemand voor de klas wil gaan staan in genoemde wijken en buurten. Allemaal leerlingen uit 'moeilijke' gezinnen en dan zeg ik het nog erg netjes, geloof me. En dat voor een schandelijke, armzalige fooi. Mij niet meer gezien dus. Ik zit lekker thuis te vertalen en teksten te redigeren. Verdient ook niet heel erg veel, maar ik kan mijn eigen tijd bepalen, word niet overspannen, krijg geen maagzweer en ook geen grote bek meer van ouders. Gegroet u allen! Julia van Damme
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Minister Slob is niet onder de indruk van het leraren te kort en wethouders schreeuwen moord en brand dat er leraren te kort is in de (grote) steden 🤔. Wie komt er nou of nu geloofwaardig http://over.De minister of de Wethouders.