Schoonzus, buurvrouw en allebei moeder tijdens de jaarwisseling

VideoOp het woonwagenkamp in Tongelre is sprake van opmerkelijke goede timing: Twee schoonzussen en buurvrouwen zijn op respectievelijk oud- en nieuwjaarsdag bevallen van hun kinderen: Chantino en Milicia. ‘Dit maken we nooit meer mee.’

Het is onmogelijk te missen: tientallen roze en blauwe ballonnen markeren de geboorten van twee nieuwe bewoners van het woonwagenkamp tijdens de jaarwisseling. Op 31 december 2019 werd daar Chantino geboren, om amper een dag later maar in een nieuw jaar, te worden vergezeld door Milicia. De kersverse moeders Chantal en Carla zijn niet alleen buurvrouwen, maar ook schoonzusjes. ,,Het is geweldig dat we dit samen mogen delen", zegt Carla Hendrikx.

Hele jaar naar uitkijken

,,Dit is echt heel bijzonder", zegt trotse vader Martien Hendrikx. Hij werd niet alleen opnieuw vader maar ook oom.,,Hier kijk je het hele jaar naar uit. Dat het dan op deze manier gebeurd is wel een wonder.” Ook voor oma Milly was het een jaarwisseling om niet snel te vergeten. ,,Het ene moment race je met je schoondochter naar het ziekenhuis en maak je een modelbevalling mee en het volgende moment zit je alweer te hopen dat je dochter hetzelfde overkomt. Ze hebben het fantastisch gedaan. Ik ben de meeste trotse oma ter wereld op het moment. Er is toch niks mooiers dan dit?”

De nieuwe bewoners komen niks tekort. Overal waar je kijkt zijn versieringen aangebracht en er zijn roze en blauwe traktaties in overvloed. Speciaal voor de foto krijgt Milicia een jurkje met roosjes en een tutuutje aan. Over een mooie plek voor de foto hoeft de familie niet lang na te denken: de babykamer van Milicia. De ballonnenbogen worden naar het ledikant met het roze hemeltje en een kroon gesleept. 

Geen geld tegenop

,,Hopelijk kende gij goed photoshopen jongen", zegt Carla tegen de fotograaf. ,,We hebben vannacht maar een uur geslapen.” Maar, zeggen ze unaniem, het is het allemaal waard. ,,Sommige mensen doen mee aan een loterij, maar dit is voor mij veel meer dan een winnend lot", zegt Martien. ,,Hier kan geen geld tegenop.” De familie hoopt dat er ook als Milicia en Chantino groot zijn nog plek is voor hen om op een woonwagenkamp te wonen. ,,En anders zet ik hier een kampeerwagen op het gras en dan ga ik daar wel in zitten. Als de kinderen het maar goed hebben.”

Volledig scherm
Twee buurmeisjes/schoonzusjes zijn een paar uur van elkaar bevallen de een in 2019 de ander in 2020, Links: geboren 1-01 Milicia, rechts Chantino. © DCI media
Volledig scherm
© DCI media