Een bezoek van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven aan een ROC in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bezoek van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven aan een ROC in Den Haag. © Hollandse Hoogte / ANP

Schopt corona straks weer een schooljaar in de war? ‘Onderwijs opnieuw stopzetten is geen optie’

Het kabinet moet half augustus een knoop doorhakken over coronamaatregelen voor het onderwijs vanaf het nieuwe schooljaar. De agressieve deltavariant kan ervoor zorgen dat docenten en leerlingen weer extra beperkingen opgelegd krijgen, melden ingewijden in de onderwijswereld. Daarnaast hameren experts maar op één ding: grootschalig testen.     

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.