De twee jonge Schotse hooglanders weten al sinds maandagavond uit handen van hun belagers te blijven.
Volledig scherm
De twee jonge Schotse hooglanders weten al sinds maandagavond uit handen van hun belagers te blijven. © Ziggy Marlissa

Schotse hooglanders doen een 'Hermientje'

Ruim een week nadat Nederland in de ban was van de ontsnapte koe Hermien, hebben twee Schotse hooglanders in het Zeeuwse Baarland haar voorbeeld gevolgd. Ze zijn de boerderij maandagavond ontvlucht en laten zich niet vangen.

 1. Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdichter: ‘Onze stad staat voor paal’
  PREMIUM

  Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdich­ter: ‘Onze stad staat voor paal’

  In de Haarlemse politiek is grote verontwaardiging ontstaan over de kwestie met Darryl Danchelo Osenga, de stadsdichter die na twee dagen is ontslagen vanwege een grote reeks aan gewelddadige berichten op Twitter. VVD en Forum voor Democratie stellen dat er is geblunderd rondom de voordracht van de stadsdichter en eisen opheldering van het college. ,,Ik ben woest, de goede naam van onze stad is bedoezeld”, stelt Louise van Zetten (Hart van Haarlem) tegen deze site.
 2. LIVE | Zeker 100 tests zoekgeraakt in Gelderland, aantal besmettingen stijgt met 2713
  38 doden

  LIVE | Zeker 100 tests zoekge­raakt in Gelderland, aantal besmettin­gen stijgt met 2713

  Het aantal bevestigde coronabesmettingen is vandaag gestegen met 2713. Dat is iets minder dan gisteren, toen het aantal gevallen met 2777 meldingen toenam. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 17.000 mensen positief getest op het coronavirus. Het coronatestmateriaal van ruim honderd mensen uit Noord- en Oost-Gelderland is deze week kwijtgeraakt. De betrokkenen moeten zich dit weekend opnieuw laten testen, als ze willen weten of ze inderdaad besmet zijn. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.