Volledig scherm
Melanie Schultz. © anp

Schultz houdt het na vijf kabinetten voor gezien

Melanie Schultz van Haegen is niet meer beschikbaar voor een ministerspost in een volgend kabinet. Dat laat ze weten aan deze krant. De VVD-minister vindt het tijd voor vernieuwing.

Schultz van Haegen (45) maakt nu voor de vijfde keer deel uit van een kabinet als bewindspersoon namens de liberalen. Ze verkeert al sinds 2002 in de hoogste politieke kringen van Nederland.

,,Ik weet dit al heel lang," vertelt de politica over haar besluit. ,,Drie periodes ben ik staatssecretaris geweest en in twee kabinetten minister. Goed om iets anders te gaan doen. Dit is een prachtige en eervolle baan, maar het is tijd voor nieuwe mensen op het ministerie van Infrastructuur en Milieu."

Schultz zegt nog niet te weten welke baan ze na het ministerschap wil. In het verleden was ze wethouder van de gemeente Leiden en directeur zorg-inkoop bij Achmea Zorg. ,,Het kabinet zit nog wel even, ik denk wel tot maart 2017. En dan moet er nog een nieuwe coalitie worden gevormd. Als je dus nog minstens een jaar minister bent, ben je niet bezig met andere banen. Als een functie aan de orde komt, heb ik er vertrouwen in  dat er iets moois op mijn pad komt. Er is veel te doen in de wereld en Nederland."

Volledig scherm
Tanja Jadnanansing. © ANP

Ook PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing laat via deze krant vandaag weten dat ze niet terugkeert in de Haagse politiek. Ze stelt zich bij de verkiezingen van 2017 niet herkiesbaar. Jadnanansing (49) kwam in 2010
de Kamer in. Bij de verkiezingen, 2 jaar later, kreeg ze een hoge plek op lijst van de PvdA.