Volledig scherm

Schutter Tristan droeg kogelwerend vest

Tristan van der Vlis droeg tijdens de bloedige schietpartij in Alphen aan den Rijn een kogelwerend vest en hij maakte gebruik van een semi-automatisch wapen en een handvuurwapen.

Dat melden het Openbaar Ministerie en de politie. Over het derde wapen kan een woordvoerster van de politie nog niets zeggen, omdat het onderzoek daarnaar nog niet is afgerond.

Wel laat het OM weten dat er geen automatisch vuurwapen of een tot automatisch gemanipuleerd vuurwapen is gebruikt. ,,Dit is gebleken uit het sporenbeeld op de plaats delict en bevestigd door onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut. Een aantal slachtoffers is beschoten met het semi-automatische wapen, anderen met een handvuurwapen.''

Met het semi-automatische wapen dat Van der Vlis gebruikte, is het mogelijk om 25 kogels per vijf seconden af te vuren. Het onderzoeksteam is nu volop bezig met het bekijken van het vele beeldmateriaal dat er is. Ook worden er volgens het OM nog steeds getuigen ondervraagd. Dit alles om uiteindelijk tot een heldere reconstructie van het bloedbad te komen. (ANP/redactie)