Volledig scherm
PREMIUM
Gletsjer in Antartica. © ANP

SCP: Nederlanders bezorgder over klimaat dan over immigratie

Nederlanders maken zich voor het eerst meer zorgen over klimaat en milieu dan over immigratie en integratie. Demonstraties tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet hebben eraan bijgedragen dat het thema klimaat met stip is gestegen in de nationale hoofdpijnindex, die wordt bijgehouden door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

De wijze waarop we in Nederland samenleven wordt nog altijd als grootste probleem gezien, zo blijkt uit het Continu Onderzoek Burgerperspectieven, waarover het SCP ieder kwartaal bericht. De zorgen over klimaat en milieu zijn echter aan een stevige opmars bezig. De thema’s immigratie en integratie, gezondheids- en ouderenzorg en inkomen en economie zijn op de probleemranglijst inmiddels verdrongen naar de derde, vierde en vijfde plaats.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.