Volledig scherm
© Pownews

'Seks, drugs en telefoons in jeugdgevangenis'

Een van de jongeren die in jeugdgevangenis Teylingereind vastzit voor de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is in het bezit van drugs, een mobiele telefoon en een sleutel waarmee hij vrij door de instelling kan wandelen. Dat meldt Pownews vanavond.

Volledig scherm
© ANP

Pownews sprak een voormalige medegedetineerde van de jongen die met zijn telefoon beelden in de cel heeft gemaakt. Op de video tonen gedetineerden dat ze in het bezit van softdrugs zijn. Ook beweren ze dat ze seks hebben gehad met drie vrouwelijke bewaarders.

'Toen ik met hem vast zat had hij porno in zijn cel, een telefoon, hasj, een druppel, ja, alles wat niet mag,' aldus de getuige. 'Het is er een groot feest, nog net geen Nieuwjaar.'

Richard Nieuwenhuizen overleed op 3 december in het ziekenhuis. Een dag eerder was hij in de dug-out van zijn voetbalclub Buitenboys in Almere in elkaar gezakt. Hij was enkele uren daarvoor in elkaar geschopt na afloop van een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten uit Amsterdam. De mishandeling leidde tot een golf van verontwaardiging en tot internationale media-aandacht.