Volledig scherm
© Pownews

'Seks, drugs en telefoons in jeugdgevangenis'

Een van de jongeren die in jeugdgevangenis Teylingereind vastzit voor de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is in het bezit van drugs, een mobiele telefoon en een sleutel waarmee hij vrij door de instelling kan wandelen. Dat meldt Pownews vanavond.

Volledig scherm
© ANP

Pownews sprak een voormalige medegedetineerde van de jongen die met zijn telefoon beelden in de cel heeft gemaakt. Op de video tonen gedetineerden dat ze in het bezit van softdrugs zijn. Ook beweren ze dat ze seks hebben gehad met drie vrouwelijke bewaarders.

'Toen ik met hem vast zat had hij porno in zijn cel, een telefoon, hasj, een druppel, ja, alles wat niet mag,' aldus de getuige. 'Het is er een groot feest, nog net geen Nieuwjaar.'

Richard Nieuwenhuizen overleed op 3 december in het ziekenhuis. Een dag eerder was hij in de dug-out van zijn voetbalclub Buitenboys in Almere in elkaar gezakt. Hij was enkele uren daarvoor in elkaar geschopt na afloop van een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten uit Amsterdam. De mishandeling leidde tot een golf van verontwaardiging en tot internationale media-aandacht.

  1. Schoonmoeder Syriëganger Jermaine W.: ‘Breng Syriëgangers hier voor de rechter’
    video

    Schoonmoe­der Syriëgan­ger Jermaine W.: ‘Breng Syriëgan­gers hier voor de rechter’

    ,,Breng Syriëgangers hier voor de rechter, anders worden ze daar vrijgelaten en zijn ze over tien jaar veel gevaarlijker", dat zegt de moeder van Meryam, een Syriëganger die met haar man en drie kinderen in 2014 naar het strijdgebied in Syrië en Irak vertrok. De man, de bekende jihadist Jermaine W., is inmiddels overleden. Maar Meryam en haar drie kinderen (die nu ongeveer 11, 9 en 7 jaar oud zijn) bevinden zich nog in het allerlaatste stukje IS-gebied dat over is rond het stadje Baghuz In Syrië.