Joost Hoving
Volledig scherm
© Joost Hoving

Seks gaat over wederzijdse toestemming én genot

ColumnDebby Gerritsen vervangt deze weken Özcan Akyol als columnist. Ze schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

40 reacties

 • H Nieuwenburg

  1 maand geleden
  Maar hoe zit het dan eigenlijk als je op het moment heel veel zin heb en achteraf spijt krijgt . Wat dat proef ik momenteel uit veel lopende zaken. Pas na heel veel jaar gaan ze zeggen dat ze het eigenlijk helemaal niet lekker vonden, en dat de toestemming niet wederzijds was . En alles word gegooid op machtsmisbruik .
 • Nick Miltenburg

  1 maand geleden
  Jammer dit column, is te veel geschreven in de standaard man vs vrouw verhouding. Het probleem bestaat, zeker, maar ook andersom. Ook vaak genoeg vrouwen die later pas spijt krijgen van de daad en ineens verkrachting roepen, om zo slachtoffer te zijn, in plaats van medeverantwoordelijk. Ben zelf al kind seksueel misbruikt, dus ben zelf echt wel voorzichtig met zomaar een handeling doen. Desondanks heb ik dit zelf ook meegemaakt, liefdevol werd een maand later een verkrachting genoemd.
 • Ron D Brandsma

  1 maand geleden
  Ik ben zo blij dat ik in de jaren 90 voor het eerst met meisjes begon te zoenen en de rest. Toen liep je naar een meisje toe in de kroeg, daar ging je mee praten en wat drinken. Als ze geen interesse had dan zei ze dat, en liet je haar verder met rust. Had ze wel interesse maar wou ze dingen niet haasten, dan zei ze tegen je dat je rustig aan moest doen. Dan zei je sorry en dan deed je rustig aan. Heb mijn vrouw ontmoet op een festival, uur later dampende seks in de tent, omdat we het wouden.
 • C.J.H. PIETERSE

  1 maand geleden
  @Matthijs Keemink: Hoezo is dat links....?
 • Matthijs Keemink

  1 maand geleden
  Helaas… wéér de plank misgeslagen. Je hoopt toch elke keer weer dat ze een interessante column typt, maar altijd weer links geneuzel. Misschien moet men de volgende keer bij seks even een formulier invullen wat wel mag en wat niet, minimale duur, posities. Heb je tenminste zwart op wit wat was toegestaan.