De deurwaarder in actie in het programma van Alberto Stegeman
Volledig scherm
De deurwaarder in actie in het programma van Alberto Stegeman © Undercover in Nederland

‘Seksdeurwaarder die zich in natura liet betalen’, verdacht van drie verkrachtingen

De man die zich als deurwaarder jarenlang ‘in natura’ liet betalen, moet uiteindelijk voor de rechter komen voor drie verkrachtingen, minstens éénmaal ontucht en diverse gevallen van ‘passieve ambtelijke corruptie’. De man zou tussen 2002 en 2016 mensen met schulden ertoe hebben bewogen hem met seks te betalen. De rechtszaak tegen hem begint morgen in Roermond.

De nu 67-jarige man werkte bij een bedrijf uit Sittard en liep drie jaar geleden tegen de lamp. Ook undercoverjournalist Alberto Stegeman besteedde aandacht aan de zaak. Hij meldde uiteindelijk zelf tegenover zijn werkgever dat hij in de fout was gegaan. ,,Dat heeft-ie zelf besloten. Wij hadden toen nog geen contact gezocht met zijn werkgever, maar wel met de autoriteiten, hij kon geen kant meer op”, aldus Stegeman nu. ,,We hadden hem op heterdaad betrapt.”

‘Niet door de beugel’

De politie vreesde destijds voor veel meer slachtoffers en deed een oproep aan die mensen om zich te melden. Dat leidt ertoe dat de man nu terecht moet staan voor drie verkrachtingen, minstens eenmaal aanranding/ontucht en enkele gevallen van ‘passieve ambtelijke corruptie’, wat - sterk samengevat - betekent dat hij zijn slachtoffers voorstellen deed die niet door de beugel konden. Over de man kwamen meerdere meldingen binnen, maar niet alle meldingen leidden daadwerkelijk tot aangiften.

De man maakte zijn slachtoffers vooral in Limburg. Nadat hij zich had gemeld bij zijn werkgever, werd hij meteen ontslagen. Hij werkte al veelal op freelance-basis en kwam nauwelijks op kantoor bij het bedrijf. Ondanks de zware verdenkingen zit de man niet meer in voorlopige hechtenis. De verdachte zelf vindt weliswaar dat hij in de fout is gegaan als deurwaarder, maar vindt niet dat hij zijn slachtoffers heeft gedwongen, laat staan verkracht.

Het gaat morgen nog ‘slechts’ om een pro-formazitting, de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. 

  1. Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettingen aan het licht
    Update/video

    Laagste aantal ziekenhuis­op­na­mes sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettin­gen aan het licht

    Er zijn in Nederland de afgelopen 24 uur drie mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds dit bijgehouden wordt. Het officiële aantal doden door het coronavirus in ons land is met zes gestegen naar 6011. Het aantal vastgestelde besmettingen stijgt na een wekenlange daling sinds enkele dagen juist weer sterk. Dat komt vermoedelijk doordat Nederland meer is gaan testen.