Volledig scherm
Meander College in Zwolle © Google Streetview

Sexting: minderjarige meisjes sturen naaktfoto's rond

Het is het gesprek van de dag op social media onder jongeren in Nieuwleusen en Zwolle. Twee minderjarige meisjes uit deze plaatsen sturen naaktfoto's rond met hun mobieltjes. Volgens de politie past het rondgaan van seksueel getinte berichten binnen een nieuw verschijnsel: sexting.

Maandagavond ging er opnieuw een foto rond van een meisje dat poseerde, meldt De Stentor. Het rondsturen van soortgelijk beeld is volgens jongeren uit het Overijselse dorp Nieuwleusen niet nieuw. De laatste weken gebeurt het vaker dat er naaktfoto's van minderjarige meisjes rondgaan op onder andere WhatsApp.

Volgens De Stentor is de politie IJsselland op de hoogte van de rondgang en benadrukt dat het verspreiden van deze foto's strafbaar is. Op de school van één van de meisjes, het Meander College in Zwolle, wordt er over de foto gesproken. De directie van de school heeft nog niet gereageerd.

Vorige week ontstond al ophef over een in elkaar geknutselde naaktfoto van een docente uit Almelo. Zij kreeg de 'naaktfoto' toegestuurd via WhatsApp.