Volledig scherm
Archieffoto van enkele leden van Shariah4holland. © ANP

Sharia4Holland op sterven na dood

De radicaalislamistische organisatie Sharia4Holland is op sterven na dood. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de analisten van de AIVD was de club altijd al marginaal en afhankelijk van spilfiguren. En die zijn niet langer actief voor de club.

Het boegbeeld van de organisatie Jassem Abdellaoui is niet bereikbaar. Abdellaoui, die zichzelf Abu Qassim noemt, werd eerder nog veroordeeld wegens bedreiging van Geert Wilders. Hij kreeg in het buitenland, tot in Rusland, aandacht van de media.

Volgens de AIVD is het momentum voor Sharia4Holland voorbij. Wel waarschuwen analisten dat er nog altijd een brede stroming van radicale moslimjongeren in Nederland aanwezig is. Sommigen van hen willen vechten in onder meer Syrië.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”