Sharinda Nathaliya Wolffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Sharinda Nathaliya Wolffers. © Jan de Groen

Sharinda over haar adoptie uit Sri Lanka: 'Wie zegt dat ik daar niet gelukkig had kunnen zijn?’

geadopteerde SharindaPal na haar geboorte in Sri Lanka werd Sharinda Nathaliya Wolffers (33) geadopteerd door Nederlandse ouders. Dit jaar zag ze haar biologische moeder voor het eerst. ,,Van mensen die geen kinderen kunnen krijgen en daarom adopteren, krijg ik een nare bijsmaak.”

 1. Geduldig zijn is nu noodzaak voor de politie: 'Uiteindelijk wint de trekker het toch van de ME-bus’
  PREMIUM
  boerenprotest

  Geduldig zijn is nu noodzaak voor de politie: 'Uiteinde­lijk wint de trekker het toch van de ME-bus’

  De protestacties van boze boeren ‘zijn aan het verharden’ en worden meer en meer door kleine groepjes boeren georganiseerd. ,,Ik hoop wel dat dat stopt. Anders worden we gedwongen harder in te grijpen”, stelt politiechef Willem Woelders van de Landelijke Eenheid. De politiechef zei dat gisteren nog voordat boeren politiebusjes aanvielen met hamers en wederom het huis van minister Van der Wal belaagden.
 2. Xueli (17) zou graag in China een keer op een billboard staan: ‘Mensen met albinisme zíjn geen vloek’
  PREMIUM
  Ik Zeg Je

  Xueli (17) zou graag in China een keer op een billboard staan: ‘Mensen met albinisme zíjn geen vloek’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Als het aan Xueli Abbing uit Rotterdam ligt worden vandaag nog alle vooroordelen uit de wereld geholpen: „Een persoon met albinisme heeft een genetische afwijking in het dna, meer niet.”