Sabri Sertkaya mist door een aangeboren afwijking twee benen en een arm. Een aangepaste woning krijgt hij echter niet, en ook zijn aanvraag voor een scootmobiel is afgewezen door de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Sabri Sertkaya mist door een aangeboren afwijking twee benen en een arm. Een aangepaste woning krijgt hij echter niet, en ook zijn aanvraag voor een scootmobiel is afgewezen door de gemeente. © Frank Jansen

Situatie gehandicapte Sabri schokt iedereen: ‘Waar is de overheid die kwetsbare burgers beschermt?’

Ongeloof, woede en onbegrip. De schrijnende situatie van de Haagse Sabri, die dagelijks zonder benen en met één arm vier verdiepingen omhoog moet klimmen omdat hij geen woning op de begane grond krijgt, zorgde dit weekeinde landelijk voor grote ophef. Politici eisen dat er snel een oplossing komt voor de gehandicapte man. Advocaten dreigen met een rechtszaak.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'

 2. Samenvatting | Hamilton rekent dankzij strategische zet af met Verstappen
  Play

  Samenvat­ting | Hamilton rekent dankzij strategi­sche zet af met Verstappen