Volledig scherm
't Oudste Huys in Spijkenisse. © Archieffoto John de Pater

Skihut en disco in Oudste Huys

't Oudste Huys in Spijkenisse wordt nieuw leven ingeblazen. Op Koningsdag, volgende week woensdag, openen een 'skihut', nachtclub annex discotheek, restaurant, wijnbar en bierlokaal in het historische pand.

Quote

We hebben dit jaar al een aantal grote dj's in onze agenda staan.

Richard Brand

In 2009 ging de horecagelegenheid in de Voorstraat failliet. Tot dan waren er vaak themafeesten, maar op het laatst kwam daar de klad in. Sindsdien stond het oudste huis van Spijkenisse leeg. Nu wil Richard Brand uit deze plaats het weer laten bruisen als weleer.

,,Er wordt nu hard gewerkt, omdat op Koningsdag de pre-opening is. Daarna komt er nog een groot openingsfeest,'' belooft Brand.

Samen met zijn partner liep hij vaak langs 't Oudste Huys en werd er verliefd op. ,,Wij wilden zelf iets beginnen, waren enthousiast over het pand en wisten er met de eigenaar uit te komen.''

Steakhouse
Aan de voorkant van het historische pand komen een restaurant, wijnbar en bierlokaal. ,,Daar hebben we zestig bier- en wijnsoorten,'' somt Brand op. In het restaurant denkt hij aan een steakhouse-achtige opzet met diverse soorten vlees en vis. Aan de achterkant komt Club Venom. ,,Een disco- en nachtclubachtig idee, voor mensen van 18 tot 65 jaar,'' aldus de Spijkenisser.

Bovenin wordt de 'skihut' ingericht met een shotjes- en snackbar. Hij lijkt qua grootte en opzet eerder op die in Rotterdam dan die in de Hellevoetse Kerkstraat.  

Beste dj's
Brand belooft dat elke zaterdag de beste dj's in de hoofdzaal zullen staan. R&B, hiphop, latin en deephouse voeren de boventoon. ,,We hebben dit jaar al een aantal grote dj's in onze agenda staan,'' verklapt de initiatiefnemer, die de data van hun optreden pas vlak van tevoren bekendmaakt.  

De bedoeling is dat zowel Club Venom als de 'skihut' op zaterdag van 23.00 tot 03.00 uur open zijn.  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.