Volledig scherm
Florian Moosbrugger. © epa

Skivriend Friso 'diepbedroefd'

De familie Moosbrugger, waar de koninklijke familie sinds jaar en dag te gast is tijdens de wintersportvakanties in het Oostenrijkse Lech, is diep getroffen door de dood van prins Friso. Dat meldt het AD.

'We zijn erg geraakt en diepbedroefd door het overlijden van de prins. Onze hele familie,' zegt Florian Moosbrugger, de skivriend van Friso die getuige was van het noodlottige ongeluk in februari 2012 toen de prins onder een lawine kwam.

Het Oostenrijkse bergdorp Lech staat vandaag uitgebreid stil bij het overlijden van de prins. Tijdens de ochtenddienst voor de feestdag Maria Hemelvaart in de katholieke Sint Nikolauskerk wordt speciaal gebeden voor Friso. Ook de bergmis, vanmiddag in de openlucht bij de hoger gelegen Bürstegg-kerk, staat in het teken van de dood van de prins.

Ook Florian Moosbrugger zal een van de diensten bijwonen, zegt hij tegen het AD. 'Waarschijnlijk zijn wij 's ochtends in de kerk,' zegt de eigenaar van het Hotel Gasthof Post, die verder niet in wil gaan op de dood van de tweede zoon van prinses Beatrix.

Op initiatief van Ludwig Muxel, burgemeester van Lech, en priester Jodok Müller worden de Maria Hemelvaart-kerkdiensten opgedragen aan prins Friso. 'We zullen vandaag bidden voor Friso,' zegt Muxel. 'De openluchtdienst is een mooie manier om te rouwen en de prins te eren. De Bürstegg-kerk is alleen te voet te bereiken. Het is een speciale plek. We zullen vieren dat God de prins heeft opgenomen en bidden voor de koninklijke familie.'

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
39313 stemmen