Volledig scherm
Het treinstel. © Fernando Bot/Persbureau Heitink

Slachtoffer Nijmegen liet treinstel zelf exploderen

De man die gisteren om het leven kwam bij een explosie in een treinstel op een rangeerterrein in Nijmegen, heeft de knal zelf veroorzaakt. Omwonenden hoeven niet bang te zijn dat andere afgeschreven treinstellen op dat terrein vanzelf zouden kunnen exploderen. Dat zegt de politie, die het onderzoek naar de explosie vandaag heeft afgesloten.

Hoe de man het treinstel heeft laten ontploffen wil de politie niet zeggen, maar de knal was geen ongeluk. Bij de ontploffing was niemand anders betrokken en er is geen misdrijf in het spel. De explosie had volgens de politie ,,letterlijk grote impact”. De brokstukken van de ontplofte wagon belandden tot wel honderd meter verder op straat en op balkons en in tuinen van aangrenzende appartementen. Tot in de wijde omtrek trilden de ramen in de sponningen.

Het betreffende treintoestel is onderdeel van een van de tientallen zogeheten Buffels die hier al meer dan een jaar letterlijk op een zijspoor zijn beland. Dit, in afwachting van hun verhuizing. De NS heeft de ouderwetse dieseltreinen met de bekende knalgele NS-kleur verkocht aan het Roemeense vervoersbedrijf Ferotrans. Het transport van de in totaal 48 treinen naar Roemenië kon nog steeds niet worden geregeld. Buurtbewoners vertelden aan Omroep Gelderland dat er ‘s avonds wel eens mensen rondzwerven op het terrein.

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement