Volledig scherm
© anp

Slachtoffer waarschuwde politie dag van de steekpartij

De 52-jarige vrouw die in Den Bosch op oudejaarsdag dodelijk werd verwond door haar echtgenoot, had die dag de politie nog gewaarschuwd voor het gedrag van haar man Ali. Het slachtoffer vertelde eerder ook de buren dat hij de laatste dagen, vooral 's avonds, agressief zou zijn geweest. De man zou met psychiatrische problemen kampen.

De familie was bekend bij professionele hulpverleners, bevestigt politiewoordvoerster Jessica Boots, vandaag in het AD. 'Er is ook politiecontact geweest de afgelopen tijd, maar meer zeggen we daar niet over. We zullen dit meenemen in het onderzoek naar de zaak.'

Kinderen getuige
De moord vond rond 18.30 uur plaats, onder het toeziend oog van een tiental kinderen dat op straat naar vuurwerk aan het kijken. Bij de aanval van de Marokkaanse Brabander raakte de 38-jarige zus van de gedode vrouw gewond. Zij sprong er waarschijnlijk tussen toen Ali instak op zijn echtgenote.

Nadat hij zijn vrouw had neergestoken, zakte hij zelf in elkaar in zijn voortuintje. Zijn vrouw rende daarna weg en wierp zich in blinde paniek door de glazen ruit van de deur van een buurvrouw. Haar zus bracht zichzelf in veiligheid bij buurtbewoonster Angelique.

Bloedbad
'Het was een bloedbad. In de straat lag bloed, bij mij thuis. Ze was in haar rug geraakt. De kinderen hebben er zo'n beetje alles van gezien. Ze kunnen er niet van slapen,' zegt Angelique de volgende ochtend. Ook het jongste kind van Ali en zijn vrouw, ze hebben vier zonen, zou getuige zijn geweest van het drama.

'Hij is een goede man, maar hij had het zwaar de laatste tijd. Twee van zijn zonen zitten in de gevangenis en hij ging daar onder gebukt. Volgens zijn vrouw gedroeg hij zich vreemd. Hij was kortaf, agressief. Wij hoorden hem de hele dag bidden,' zegt een buurvrouw.

De zus van de vermoorde vrouw is inmiddels in het ziekenhuis geholpen aan haar steekwonden. Ze is buiten levensgevaar. Ook de dader is geopereerd. Hij zou daarna worden gearresteerd in het ziekenhuis.