Volledig scherm
De zwaargewonde vrouw werd in de auto in het maisveld gevonden. © Etienne Zegers

Slachtoffers mysterieus ‘ongeval’ op A73 zijn Roemenen

De twee slachtoffers van het mysterieuze ‘ongeval’ op de A73 bij het Limburgse Sint Odiliënberg, afgelopen nacht, komen uit Roemenië. Daar gaat de politie althans van uit. De slachtoffers zijn een dode man en een zwaargewonde vrouw.

Laatstgenoemde werd gevonden in een grijze sedan in een maisveld naast de snelweg. De man lag dood op de A73. De politie tast nog in het duister over wat er is gebeurd. ,,We houden alle opties open maar spreken voorlopig van een ongeval’’, zegt een politiewoordvoerster tegen deze krant. 

Persoonsdocumenten

Op de wagen zaten Roemeense kentekenplaten, zo was te zien op beelden van het drama. ,,In het voertuig hebben we persoonlijke documenten gevonden die ook naar Roemenië verwijzen. Hoewel we geen zekerheid hebben dat de documenten bij de twee slachtoffers horen, gaan we ervan uit dat het Roemenen zijn’’, aldus de zegsvrouw.   

Onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd en of er een verband bestaat tussen de dode man en de zwaargewonde vrouw. In de persoonsdocumenten staan namen, leeftijden en woonplaatsen vermeld maar de politie geeft ze nog niet vrij. ,,We hebben de families van de slachtoffers nog niet kunnen traceren en informeren.’’

Buzau

Het kenteken op de wagen waarin de zwaargewonde vrouw werd gevonden, staat geregistreerd naar het district Buzau ten noorden van de Roemeense hoofdstad Boekarest.   

De politie vraagt mensen die afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur over de A73 bij Sint Odiliënberg reden en iets gezien hebben van het ‘ongeval’ om zich te melden.