Volledig scherm
© anp

Slager scoort goed met broodje kameelburger

Het is weer eens wat anders dan een broodje hamburger: een broodje kamelenvlees. Sinds afgelopen zaterdag te krijgen bij slagerij De Schrans in Leeuwarden. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Slager Johannes Hoekstra (50) hoorde een tijdje geleden over het enorme kamelenoverschot in Australië. Er leven daar zo'n miljoen verwilderde kamelen die jaarlijks voor vele miljoenen aan landbouwschade veroorzaken. 'Vandaar dat ze ze afschieten en tot vlees verwerken,' vertelt Hoekstra in het Algemeen Dagblad. 'Ik had gehoord dat het vlees lekker was en ontdekte hoe ik eraan kon komen.'

De Friese slager bestelde 50 kilo, genoeg voor 250 hamburgers en huurde een levende kameel in als extra blikvanger. 'Ik heb zaterdag een stuk of zestig broodjes verkocht. Bewust alleen gekruid met peper en zout, op een broodje met sla en tomaat en twee halve eieren met saus als bulten.' De klanten die het broodje probeerden reageerden op één na - 'die vond het vies, maar dat hou je altijd' - enthousiast. 'Ze vonden het grappig en leuk.'

Hoekstra is dan ook van plan de broodjes te blijven verkopen. 'De kamelenburgers zijn erg lekker. Het is net rundvlees, maar dan ietsje malser en zoeter. En prima voor op de barbecue zodra de zon echt komt.'

  1. Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’
    PREMIUM

    Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’

    Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”