De nachttrein van NS.
Volledig scherm
De nachttrein van NS. © ANP / ANP

Slapend van Amsterdam naar Barcelona: vanaf eind 2023 kan het met de trein

De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil eind volgend jaar meerdere keren per week een nachttrein naar Barcelona laten rijden. 

35 reacties

 • H van Leening

  2 weken geleden
  Prima ontwikkeling. Hoe meer mensen de trein pakken, hoe makkelijker het weer wordt om het vliegtuig te nemen. Amsterdam - Barcelona in 2 uurtjes. Kan geen trein tegenop. Maar sssst. Niet doorvertellen anders willen ze allemaal weer met het vliegtuig.
 • Dennis van Wijk

  2 weken geleden
  Top en hopelijk ook zo betaalbaar dat korte lijnvluchten met vliegtuig verboden worden om daarna de boer en ons eten met rust te laten.
 • van der Es

  2 weken geleden
  Reizen met de trein is geweldig. Geen geluidsschermen zoals bij snelwegen. Ik kijk continue uit het raam en geniet. Vliegen is extreem saai, een atlas heeft meer detail. De reis met de trein is vaak mooier dan de eindbestemming.
 • Nick Doornik

  2 weken geleden
  @Bas. Beijing-Shanghai is in een land, Amsterdam - Barca gaat door 4 landen heen en krijg je met allerlei politiek te maken en eigenbelang.
 • M.G. Bults

  2 weken geleden
  Vliegen voor een weekende, belachelijk wat mensen willen. We willen allemaal een beter milieu, maar willen er niets aan doen. Als ik maar......... Mijn vakantie begint als ik de voordeur dicht trek. Al dat gestress op die vliegvelden. De trein in met een boekje, drankje en laat de bestemming maar dichterbij komen. Nu moet ik wel zeggen dat wanneer je als heel gezin op vakantie gaat, het met kinderen problematisch is. Ik ben ook niet tegen vliegen, maar die kleine vluchten, daar moeten we vanaf.