Tenten en caravans staan in het water op camping Klein Zwitserland. Stortbuien veroorzaakten gisteren in het noordoosten van Friesland veel wateroverlast.
Volledig scherm
Tenten en caravans staan in het water op camping Klein Zwitserland. Stortbuien veroorzaakten gisteren in het noordoosten van Friesland veel wateroverlast. © Hollandse Hoogte / ANP

Slechte zomer? Stiekem valt het best mee

De afgelopen dagen hebben we geregeld te maken gehad met pittige buien en er komen er nog veel meer aan. Deze zomer lijkt daarmee aardig in het water te vallen. Al valt dat volgens weerman Yannick Damen van Weerplaza best wel mee. 

12 reacties

 • Harm-Jan Jansen

  1 jaar geleden
  Dit is een heerlijke zomer! Een Hollandse zomer! Niet te heet en niet te koud! De afgelopen 3 zomers, heb ik moeten vechten tegen de hitte. Nu kon ik heerlijk op mijn balkon zitten. Ik hoefde geen airco aan, en de nachten waren heerlijk. 20-25 graden met af en toe een buitje heerlijk. EEN TOP ZOMER!
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Niet klagen maar dragen. Wat moet je met al die hitte ook, afgezien van drinken en terrassen; horeca kan toch geen personeel krijgen dus wat maakt het uit. Ga fietsen en laat je voor de verandering keer helemaal zeiknat regenen, je bent niet van suiker. Prima zomertje dit, uit de kunst. Pa de hele dag in de voortent achter het bier, ma weet niet hoe ze de kleren schoon moet krijgen en de kinderen hele dag in de modder. Kan geen Ibiza tegen op.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. In die 57 jaar dat ik in Nederland woont heb ik strenge winters ,natte zomers en wat droge en warme zomers mee gemaakt. Ik klaag niet.
 • Cees van den Blink

  1 jaar geleden
  Begin mei kon een weers voorspeller nog vertellen dat we in juni en juli talloze hittegolven zouden krijgen. Mag het wel opschieten want straks gaat de kachel aan. C van den Blink
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Ik ben zo blij dat het niet zo heet is, ik vind het een heerlijke zomer, het hoeft van mij geen 28 graden of meer te worden, je zit je zelf in de weg.
 1. Nog even zonnig, maar warmte volgend weekend waarschijnlijk overal verdreven

  Nog even zonnig, maar warmte volgend weekend waarschijn­lijk overal verdreven

  Het mooie zomerweer houdt komende week aan met veel zon en aangename temperaturen. Richting vrijdag en zaterdag neemt in het zuidoosten van het land zelfs de kans op een lokale 30 graden toe. ,,Zeer warme lucht kan ons vanuit Frankrijk tijdelijk bereiken en dan is een enkele tropische dag in Limburg niet geheel uitgesloten", stelt meteoroloog Wouter van Bernebeek van Weerplaza. Vervolgens wordt de warmte volgend weekend waarschijnlijk overal verdreven.