Volledig scherm
Woningcorporatie Portaal verwachtte deze week met de sloop te beginnen. © Saskia Berdenis van Berlekom

Sloop afgebrande school Keerkring vertraagd

De sloop van het afgebrande voormalige schoolpand aan de Keerkring 5 laat opnieuw op zich wachten. Het ontbreekt aan een overeenstemming tussen eigenaar Portaal, projectontwikkelaar Vastbouw en de verzekeringsmaatschappij die de sloop moet financieren. Dat zegt woordvoerder Stefan Gradisen van woningbouwvereniging Portaal.

Omwonenden van het door vlammen verwoeste pand, dat toch al op de nominatie stond om gesloopt te worden, ergeren zich al bijna twee maanden aan de verpauperde, zwartgeblakerde plek. In een brief kondigde Portaal aan dat de sloop werd verwacht in de week van 25 april. Maar dit blijkt onhaalbaar.

Complex
,,We hebben hier te maken met drie  partijen en dat maakt overeenstemming over de sloop complex,'' aldus Gradisen. ,,Wij willen zelf ook dat er zo snel mogelijk wordt gesloopt, maar zijn afhankelijk van de verzekeraar die het moet betalen.''

Het schoonvegen van Keerkring 5 wordt bemoeilijkt door asbest in het gebouw. Bovendien is de voormalige pabo gebouwd op vervuilde grond; de plek is van 1931 tot 1949 gebruikt als vuilstort. Ook heeft het bluswater van de brand op dinsdag 8 maart geleid tot extra vervuiling in de bodem. ,,Behalve de sloop moet de bovenste laag van de grond worden weggehaald. Daarna zullen diepere lagen worden ingepakt,'' aldus Gradisen. Zodra de datum van de sloop definitief is, ontvangen omwonenden hierover een brief.

Projectontwikkelaar Vastbouw gaat met grondeigenaar Portaal maximaal 200 appartementen bouwen, waarvan er tachtig bestemd zijn voor sociale huur. De appartementen komen onder meer in drie woontorens. Omwonenden zijn zeer ongelukkig met de appartementen en hebben vooral moeite met de omvang van het complex, zowel in hoogte als in bouwvolume.