Volledig scherm
PREMIUM
Dronefoto van de schade aan het dak van het AFAS Stadion van AZ. © Sem van der Wal

‘Sloop de enige optie voor ingestort AZ-stadion’

Stortte het AZ-stadion in door simpele lasfouten of is er veel meer aan de hand? Betrokkenen zijn het niet eens. Slopen en sluiten, zegt de een. Dit is straks het veiligste stadion van Europa, beweert de ander.

Een week na het instorten van een deel van het dak van het AFAS Stadion van eredivisieclub AZ werd vandaag iets meer duidelijk over de oorzaak. De Onderzoeksraad voor Veiligheid constateert na een eerste onderzoek dat er fouten zijn gemaakt bij de lasverbindingen in het dak. Bij de harde wind van vorige week zijn de spanten precies op de plek van die verbindingen afgebroken, is te zien op foto's van de Onderzoeksraad.

  1. ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’
    PREMIUM
    Interview

    ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’

    Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.