Volledig scherm
PREMIUM
© reyer boxem

Snelle jongen loopt binnen dankzij ProRail en NS

Na een Rotterdamse vastgoedbaas blijkt ook een rallyrijder uit de regio Amersfoort miljoenen te hebben verdiend aan een blunder met gronden langs het spoor.

Volledig scherm
© Reyer Boxem

De eigenaar van Bakkhe Vastgoed is een snelle jongen. Vooral als hij in de auto zit. De 44-jarige ondernemer, bewoner van een boerderij in een dorpje nabij Amersfoort, is een behoorlijk succesvol autocoureur. Hij doet mee aan de belangrijkste rally’s van Europa, zoals pas nog die van Barcelona. Hij eindigde in de middenmoot, maar stond toch mooi in één uitslag met negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb.

Als ondernemer gaat het hem minstens zo goed. Zeker sinds 2014. De ondernemer, eigenaar van een bedrijf dat onderhoud langs weg en spoor pleegt, krijgt de kans een enorme hoeveelheid percelen langs het spoor – in totaal vele honderden hectares – over te nemen van NS Vastgoed. Hij betaalt slechts 1 euro voor de grond, en krijgt daarnaast nog eens een stevige bonus van NS: 6.750.000 euro. Inclusief btw komt dat neer op 8,1 miljoen. In ruil daarvoor verplicht hij zich alle gronden langs het spoor te onderhouden zolang die van hem zijn. Voor de aankoop van de gronden richt hij de onderneming Bakkhe Vastgoed op.

  1. 'Moordenaar legde studente Tanja Groen (18) in leeg graf', grote operatie op begraafplaats
    VIDEO

    'Moordenaar legde studente Tanja Groen (18) in leeg graf', grote operatie op begraaf­plaats

    Tanja Groen (18) is op de avond van haar verdwijning in 1993 mogelijk vermoord en in een al gedolven graf gelegd. Dat zegt Peter R. de Vries, die de familie bijstaat, tegen deze nieuwssite. ,,Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene en het graf is dichtgegooid”, zei De Vries. Hij is aanwezig bij de opgraving op het kerkhof aan De Beente in Maastricht.