Volledig scherm
© bruno

Snoop Dogg organiseert benefiet tegen wapenbezit

Volgens Snoop Dogg kunnen rappers een steentje bijdragen om het wapengeweld in de Verenigde Staten te verminderen. Snoop Dogg vroeg aandacht voor zijn campagne Wapens Niet Toegestaan tijdens een bijeenkomst in San Francisco, schrijven Amerikaanse media vrijdag.

Snoop riep jongeren tijdens een toespraak op uit de buurt te blijven van wapens. Hij denkt dat jongeren zeker naar hem zullen luisteren. 'We zijn de stemmen waar de jeugd naar luistert. Ze respecteren ons', zei de artiest.

Schietpartij
Volgens Snoop zijn de songteksten in de rapmuziek tegenwoordig minder gewelddadig dan 20 jaar geleden toen hij de rapscene binnenkwam. 'Het is minder geworden maar we hebben nog geen invloed op de wetten', meent de rapper.

De campagne Wapens Niet Toegestaan werd opgericht na een schietpartij op een basisschool eind 2012 in Connecticut. Een 20-jarige man schoot toen 26 mensen dood, onder wie 20 kinderen, en daarna zichzelf.

Schilderijen
Mederapper MC Hammer en American Football-legende Joe Montana waren ook van de partij in San Francisco. Tijdens een liefdadigheidsbijeenkomst werden onder meer schilderijen van Snoop Dogg geveild om geld in te zamelen voor zijn goede doel.

Snoop is in 1996 vrijgesproken van moord na de dood van een bendelid, die werd doodgeschoten vanuit de auto waar ook Snoop in zat. In 2006 werd Snoop beschuldigd van wapenbezit. 'Ik heb fouten gemaakt, maar ben ouder geworden en heb ervan geleerd', zei de rapper. Hij zegt nu geen wapens meer te bezitten.

  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.